Skoči na glavno vsebino

KULTURNI DAN, KI NAS JE PONESEL PREKO MAVRICE (Over the Rainbow)

Učenci in učiteljice PŠ Godovič smo doživeli zelo lep kulturni dan. Uspelo se nam je odpeljati iz sivine vsakdana in kakor Doroteja iz Kansasa odpotovati v čarobno deželo – deželo kulture, zgodovine in umetnosti.

Naša prva postaja je bil Vipavski Križ. Z vodičko smo spoznavali njegove znamenitosti, občudovali največjo baročno sliko v Sloveniji, se sprehodili skozi nekaj prostorov kapucinskega samostana, se čudili zbirki zelo starih knjig in se z malico okrepčali v grajski kleti.

Druga postaja je bilo gledališče v Novi Gorici. Predstava Čarovnik iz Oza nas je prevzela/začarala in popeljala v domišljijski svet. Skupaj z junaki smo trepetali, se smejali, iskali možgane, srce in pogum ter si želeli, da se Doroteja vrne domov. Doma morda res ni vse tako lepo kot v Smaragdnem mestu, a tam so ljudje, ki jih imamo radi, ob katerih se počutimo varne in sprejete.

Domov smo se vračali polni doživetij in vtisov. Nenazadnje naj dodamo, da smo vsi skupaj hvaležni staršem, ki so nam zaupali, da zmoremo v teh čudnih časih varno izvesti kulturni dan izven zidov šole. Vsaj za nekaj uric smo lahko videli, kako lepo je onstran mavrice.

Somewhere Over the Rainbow – The Wizard of Oz

Dostopnost